december 5

Maak je huis Winterklaar!

2  comments

Het is weer koud buiten. Donker en guur. De tijd van het jaar waarin we weer veel binnen zitten. Spelletjes spelen en er lekker warmpjes bij zitten.

Maar is jouw huis al winterklaar?

Je maakt je huis winterklaar in twee stappen. Eerst de kou eruit, dan de sfeer erin.

Stap 1. Pak tocht en kou aan!

Heb je last van tocht? Dit kun je goed oplossen met tochtstrips, een brievenbusborstel etc. Plak echter niet alles dicht. Je huis moet altijd blijven ventileren.

Laat ook de CV ketel nakijken door je loodgieter. Ontlucht ook de radiatoren.dickvandyke1Heb je een haard? Laat dan de schoorsteenveger ook de schoorsteen controleren. Check ook nog even de buitenkraan, je dakgoot en de dakpannen.

Stap 2. De wintersfeer in huis!

From-design.org_Groepeer grote en kleine kaarsen op een plateau. De kleuren maken niet uit. De zithoek kleed je aan met een mooie dikke deken. Ga voor natuurlijke warme materialen. Bijvoorbeeld via Zara Home. Een paar mooie grote kussens met print op de bank.

Mooie kandelaars vind je hier. Bijzondere kaarsen koop je bijvoorbeeld bij het Wassen Huys. Ook op de eettafel misstaat een plateau met kaarsen niet.

Heb je een schoorsteenkanaal? Vanaf € 300,- koop je een prima houtkachel op Marktplaats.nl. Laat de kachel en schoorsteen wel controleren door de schoorsteenveger.

Snelle tips:

1. Werk met natuurlijke materialen als leer, hout en wol.

2. Contrasteer met glans, glitters, zacht, hard en mat.

3. Er zijn nooit genoeg kaarsen. Kies ook een paar geurkaarsen!

4. Vervang je spaarlampen voor goede ledlampen. Die ondersteunen roodtinten beter. Zo voelt je huis direct warmer aan.

Kom je er zelf niet helemaal uit? De sfeermakers van Interior Issues helpen je graag! Vanaf € 447,- komt iemand bij jou thuis langs en wordt je huis in een handomdraai helemaal in wintersfeer gemaakt. Meer info? Stuur ons een mailtje!You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hallo Interior Issues,
    Leuk artikel, zo krijg je er toch nog een beetje zin, in de winter, ondanks de kou!

    Ik heb allemaal spaarlampen omdat ik dacht dat je daarmee energie bespaart en het milieuvriendelijker is. Is dat ook wel zo met led-lampen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}