juni 29

De uitbouw vraagt om een andere indeling

0  comments

Met de vraag of de uitbouw nu 2 of 2,5 meter diep zou moeten worden kwamen de opdrachtgevers bij mij. Uiteindelijk bleek 2 meter ruim voldoende. Ook om een mooie verhouding van de ruimte te houden.

In de huidige situatie zat aan de achterzijde de eethoek met half open keuken. Omdat de uitbouw de verhouding van die ruimte compleet veranderde, is besloten de indeling aan te passen. De woonkamer is naar de uitbouw aan de achterzijde bij de tuin geplaatst en de keuken en eethoek naar de smallere voorzijde.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=1TZW5GJUUrA[/responsive_video]

Omdat eigenlijk alle muren weg gehaald worden, waren we namelijk volledig vrij een nieuwe indeling te maken. De grote vrijgekomen ruimte in de uitbouw en op de plek van de oude keuken was ideaal voor een grote ruime zithoek rondom een dicht massief blok in de uitbouw. Daarin zitten zowel de haard, televisie als de apparatuur verwerkt. Aan beide zijden van dit in het oog springende blok komen openslaande deuren.

De keuken werd gesloopt en aan de voorzijde in de oude smalle woonkamer geplaatst. Ruim genoeg voor een keuken, een beetje krap om te zitten.

De indeling werd hierdoor een stuk logischer, je komt immers niet midden in de zithoek de woonkamer binnen, maar mooi centraal tussen keuken, eettafel en de woonkamer. Door de vorm van de keuken wordt de diepte van de woonkamer extra benadrukt, met aan de achterkant de lichte zithoek in de uitbouw. In het midden de gezellige warme keuken met kookeiland en bar. Voor, ook weer licht, de eethoek in de kleine serre.

Naast de indeling is ook een goed verlichtingsplan gemaakt dat ervoor zorgt dat overal in de woonkamer voldoende en prettig sfeerlicht is.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}