juni 29

Een ontwerp voor een efficiëntere indeling

5  comments

Aan de rand van het centrum staat een arbeiderswoning. Een monument met een enorme achtertuin. De eigenares woont hier al jaren met veel plezier. Wel wil ze meer leefruimte op de begane grond en het interieur moderniseren.

Verhuizen is geen optie

Omdat het huis zo ideaal ligt, is wat de eigenares betreft, verhuizen geen optie. Maar wil wel wat meer ruimte in het interieur. Daarom wordt een grote aanbouw over de volle breedte van het huis gemaakt. De tuin is ruim 20 meter diep en kan wel een paar meter missen. Interior Issues heeft een interieurontwerp van de woonkamer en open keuken gemaakt. Ook is de bovenverdieping met badkamer en twee slaapkamers door Interior Issues ontworpen.

Huidige situatie

Het huis is nu vrij conventioneel ingericht en in de loop der jaren aangepast. Hierdoor is de ruimte niet efficiënt ingedeeld. Zo bevindt de trap zich in de gang, zodat daar geen toilet bij past. Aan de achterzijde vind je in twee verschillende uitbouwen een keuken en daarachter een badkamer. Nu moet je dus altijd vanuit de slaapkamer door het hele huis naar de badkamer.

Dit is het resultaat:

Riante woonkamer

De flinke uitbreiding van 3,5 meter diep zorgt voor een riante woonkamer met haard dichtbij de zonnige achterzijde. In het interieurontwerp kijk je door de glazen pui de diepe tuin in.

Keuken op maat

Aan de voorzijde heb ik een groot kookeiland ontworpen, waarbij een deel van dit kookblok zorgt voor een natuurlijke afscheiding met de woonkamer. Door een nieuwe trap te plaatsen konden we vernuftig omgaan met de ruimte die daar ontstond door een riante trapkast te ontwerpen.

Huis in een huis

Op de eerste verdieping kijk je tot in de nok van het huis uit op het luxe badkamerhuisje. Deze riante badkamer met inloopdouche en toilet voelt aan als een hammam. Boven de badkamer, in de nok van het huis, is een berging.

Via de schuifdeur kom je in de slaapkamer aan de achterzijde, waar je via de dakkapel uitkijkt over de tuin. Aan de voorzijde is een werk / waskamer gesitueerd met een tweepersoons logeerbed.

Ook een interieurontwerp op maat?You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Wij willen onze woonkamer/keuken herinrichten. Mijn man blijft het niet gezellig vinden en donker. Wij komen zelf niet op ideeën hoe het anders kan

 2. Onlangs het ik een oude kleine eengezinswoning aangekocht. Graag zou ik wat ideeën krijgen over het efficiënter indelen van de ruimtes.
  .Alvast bedankt voor uw reactie.

 3. Graag zou ik van jullie voor mijn toekomstige nieuwe interieur adviezen willen hebben.
  Mijn nieuw te bouwen huis wordt glad opgeleverd, er is dus veel mogelijk, waardoor beslissen steeds moeilijker wordt omdat de keuze zo groot is.
  willem jullie contact met mij opnemen?

  1. Hoi Joke,

   Dank je wel voor je bericht!
   Volgens mij staat in de agenda inderdaad inmiddels een afspraak 🙂

   Hartelijke groet,

   Team Interior Issues

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}