juni 29

Maak optimaal gebruik van de ruimte

0  comments

Eén van de meest geliefde buurten om in te wonen is toch wel Witte Vrouwen. Mijn opdrachtgever heeft daar onlangs een prachtig oud huis gekocht dat grondig verbouwd moest worden. Het interieur paste niet bij haar levensstijl met een veel te kleine keuken en een verouderde badkamer. Ze wilde optimaal van de ruimte gebruik maken. Liever een kleine zitkamer dan een kleine keuken was het motto.

De voorzijde van de woonkamer is daarom voornamelijk keuken en eetkamer geworden, terwijl de plek waar voorheen de keuken zat nu een lekker leeshoekje met televisie wordt. Deze ontspanplek is nu meer bij de woonkamer betrokken door het doorgeefluik tot op de vloer open te breken en de bamboe vloer door te trekken in deze voormalige keuken.

De huidige keuken is een element op zich geworden, een verzameling tweedehands en nieuwe kasten, omlijst met een Corian werkblad op maat. Dat materiaal komt terug in de trapkast hier recht tegenover, waar ik een meubel vóór ontworpen heb. De meeste verlichting is, in combinatie met de huidige verlichting van Modular.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=0hcE_U_KUvc[/responsive_video]

De vensterbank aan de voorzijde is extra diep uitgevoerd, zodat je er heerlijk in het zonnetje kan zitten. De champagnekoeler voor het raam maakt het mogelijk ook buiten vandaan een heerlijk gekoeld wijntje te drinken.

Op de eerste verdieping is de badkamer verhuisd naar het centrum van de verdieping. Onder de zoldertrap wordt ingenieus het bad geplaatst, met een glasplaat in de zoldervloer. Hierdoor kun je vanuit het bad door het dakraam de sterrenhemel zien. In een ander nisje is de wastafel geplaatst.

De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het huis met een ruime logeer- en werkkamer aan de voorzijde. De zolder wordt ingericht als Yogaruimte.

Met deze indeling is zeker optimaal van alle beschikbare ruimte gebruik gemaakt! Dat begint bij een goed onderzoek naar je eigen leefgewoontes. Sluit jouw huis wel bij je leven aan of kan het (op kleine punten) verbeterd worden?You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}