maart 20

Interieurontwerp Jaren 30 woonhuis Driebergen

0  comments

Een huis uit de jaren '30 kopen en verbouwen, dat doe je niet zomaar. Daar gaat heel wat planning en rekenwerk aan vooraf. Erik en Else waren zich daarvan bewust. Daarom hebben ze ons ingeschakeld om een helder plan te maken om hun nieuwe droom te verwezenlijken.

Vaak zijn er bij oudere huizen al meerdere verbouwingen uitgevoerd, die allemaal hun tol hebben geëist aan de originele woning. Elektra wordt doorgelust, ornamenten in het plafond weg gesloopt, balken doorgezaagd, enzovoort.

Toen Erik en Else dit huis kochten, was dat niet anders. Het was zelfs alsof je de jaren '70 instapte, compleet met een wagenwiel in de muur en schrootjes tegen alles waar maar schrootjes tegen kunnen. 

Daarom hebben we het huis in de computer eerst ontdaan van alle wijzigingen, zodat we weer het originele beeld van het huis kregen. Daarvandaan hebben we een nieuw plan gemaakt, waarbij we toch de knipogen naar de verbouwingen uit de zeventiger jaren hebben weten te behouden.

De wens was om meer ruimte op de begane grond te creëren. Een flinke uitbouw heeft daarvoor gezorgd, maar we hebben ook de indeling radicaal omgegooid door heel erg te kijken naar wat de lifestyle van de bewoners is. Wat zijn hun "momentjes"? En wanneer wil je waarvan genieten?

Zo kwamen we er achter, dat het heel fijn is om de eethoek en de keuken heel dicht bij elkaar te hebben én bij het lichtste gedeelte van het huis én vlakbij de tuin. Maar wat er ook uit kwam, is dat Erik graag piano speelt, ze graag een houtkachel wilden, maar Else niet graag de tv vlak naast de haard wilde. 

Schets eerste indeling

Schets eerste indeling

Met al deze ingrediënten kwam een praktisch plattegrond tot leven, waarbij de keuken en het koken centraal staat, waarbij er heel veel opbergruimte is in de kast die van voor naar achter loopt, waarbij er 2 zithoeken zijn en de eettafel tegen het kookeiland aan staat. De hele begane grond is open, maar zonder te groot aan te voelen, door ruimtes optisch af te bakenen, maar wel lange zichtlijnen te houden.

project uitgevoerd onder het label Masters of Interior Design

Een huis uit de jaren ’30 kopen en verbouwen, dat doe je niet zomaar. Daar gaat heel wat planning en rekenwerk aan vooraf. Erik en Else waren zich daarvan bewust. Daarom hebben ze ons ingeschakeld om een helder plan te maken om hun nieuwe droom te verwezenlijken.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}