maart 14

Interieurontwerp voor Calypso Rotterdam // Balie en verlichting

0  comments

Voor het nieuwe woon-werk complex Calypso, recht tegenover Rotterdam Centraal Station heeft Interior Issues het interieurontwerp voor de ontvangstbalie en algemene verlichting ontworpen.

 

interieurontwerp-rotterdam-calypso rotterdam-ontwerp-balie-entree-565x849De opdrachtgever wilde dat de ontvangstbalie meteen in het oog springt en een luxe uitstraling heeft. Daarop is een ronde vorm gekozen, omdat deze vorm vanuit alle richtingen aanspreekt. Wel is de balie duidelijk gericht op de hoofdentree.

De ronde vorm blijkt goed te werken in deze ruimte met veel scherpe lijnen. Aangevuld met een zachte kleur hout en de warme koperen lampen voldoet het ontwerp aan alle wensen.

 

De ronde vormen van de balie worden door verlichtingselementen verspreid in de ruimte herhaald. In totaal hangen er 14 ronde schijven met zowel spots als ledverlichting. Hierdoor is een kunstmatig “plafond” gecreëerd en lijkt de ruimte lager, meer bij de menselijke maat. Dat terwijl de ruimte fysiek wel hoog en open blijft.

rotterdam-ontwerp-balie-entree-565x849Het plafond van de balie is een spanplafond. Dat is een gespannen zeil dat licht doorlaat. Achter dit doek is in een ring ledverlichting aangebracht. Zo wordt vanuit de houten rand een ring van licht over het doek verspreid. De koperen lampen maken het geheel af.

Aangezien de ontvangstbalie het eerste is dat men bij binnenkomst ziet, is het verstandig heel nauwkeurig over het ontwerp hiervan na te denken. Een goed ontwerp sluit naadloos aan bij de filosofie van het bedrijf. Wil je hier eens met ons over brainstormen? Neem dan hier contact met Interior Issues op.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}