juni 29

Onhandige indeling weer praktisch gemaakt

0  comments

Voor een nieuw te bouwen woonhuis met een onhandige indeling heb ik een interieurontwerp van de volledige begane grond gemaakt en gerealiseerd. Alle ruimtes zijn zonder deuren met elkaar verbonden, waardoor mooie lange zichtlijnen ontstaan. Toch vormt iedere ruimte door de plaatsing van slimme scheidingswanden toch een ruimte op zichzelf.Schermafbeelding-2010-09-13-om-15.12.11-550x340

In eerste instantie was de indeling van het plattegrond wat onhandig. Door een aantal slimme eenvoudige ingrepen is het interieur veel praktischer geworden.

Naar de stijl van de eigenaars zit er een stoere landelijke vleug in het interieur, terwijl het toch een modern geheel blijft. Zo heeft de keuken stevige vergrijsde eikenhouten poten, maar zijn de ladefronten weer wit hoogglans. In de leeskamer staat een op maat gemaakte kast, van een grote zwarte schilderijlijst. Het interieur van de kast is weer heel strak.

Door het hele huis ligt een antracietkleurige ruwe tegelvloer (120x120cm). Deze tegel is in de bruine variant op de muur in de zitkamer doorgezet. Ik heb veel gebruik gemaakt van warme kleuren en materialen de ruimte prettig aan te laten voelen. De open haard zorgt voor de afscheiding tussen de eetkamer en zitkamer en versterkt de zichtlijn van voor naar achteren.

De eigenaars kwamen eigenlijk met de volgende vraag bij mij: “Hoe kunnen we de twee verdiepingen hoge hal beter tot zijn recht laten komen?” De hal bevindt zich midden in het huis en zou een dichte trap krijgen.

Door simpelweg een lichte open trap te maken op een wat donkerder muur werd het geheel veel ruimer. De wand tussen de woonkamer en de hal is glas geworden. Hierdoor kijk je direct bij binnenkomst over de eettafel de serre in. Een heerlijk ruimtelijk gevoel.

Voor in het huis bevindt zich de open keuken en een bibliotheekje. In het midden de hal en de eettafel. Gescheiden door de haard is achter een grote open woonkamer met een ruime bank voor het hele gezin.

Uiteindelijk heb ik de complete indeling op deze wijze herontworpen tot een mooi samenhangend geheel, waarbij iedere ruimte op zichzelf is, maar toch ook bij de rest van het huis betrokken blijft.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}