februari 25

Meer Opbergruimte

0  comments

Wonen in een appartement, hartje centrum van Amsterdam. Heerlijk! Maar vaak zijn die huizen toch wel erg klein voor een gezin en zonder goede inrichting ontstaat er dan al snel ruimtegebrek.

“Rondom de eettafel stapelt de post zich op, dus eten we maar aan de bar de laatste tijd.”

Omdat er een baby op komst was, moest er in korte tijd toch echt een goed plan komen om weer orde in het huis te krijgen en extra slaapplekken in het huis te creëren. Niet alleen voor de eigenaars en de gezinsuitbreiding, maar ook voor de vele logees.

Eén Element In Het Appartement

Om alles simpel te houden, willen we één zone creëren waar alle functies zich verzamelen. Van trap tot bureau tot commode en bankt. Alles in één. Bovendien wordt dit element afsluitbaar door een schuifdeur en glaswand.

Dit ene element was het toverwoord voor de krappe ruimte: Er wordt door dit ene element overzicht gecreëerd. Overzicht en bergruimte. Vaarwel ruimtegebrek!

De Oplossing Voor Het Ruimtegebrek In Het Appartement

In dit blok vind je naast de trap en het met linoleum ingelegde bureau, ook twee diepe lades. Onder iedere traptrede zit een opbergruimte, maar er is ook nog een groot bergluik voor grote onhandige dingen, zoals ski kleding, slaapzakken etc. Nergens hoeft meer iets te slingeren want alles heeft zijn plek gekregen.

Bekijk Onderstaand Filmpje Voor Het Ontwerp Van Het Appartement:

De twee hoge kasten langs de wand had de opdrachtgever al, maar toen stonden ze tegenover elkaar. Door ze naast elkaar te zetten ontstond samenhang en overzicht. Daar is een klein tv meubel voor geplaatst, met de bank er recht tegenover.[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=6QwuunOgtBA[/responsive_video]

In plaats van op een tapijt, staat de bank op een verhoogd gestoffeerd blok,
waaronder een tweepersoons logeerbed is weggewerkt.

Orde In Het Appartement

Om te voorkomen dat de eettafel weer vol met spullen komt te liggen, is er een “Getting Things Done” kastje naast de voordeur gekomen. Het kastje heeft postvakjes, een plek voor de sleutels en genoeg stopcontacten voor de laptops, iPods en telefoons.

De lege tafel kan tegen de muur opgeklapt worden. Daardoor ontstaat er lekker veel speelruimte. Niet alleen voor de kleine, maar ook voor papa, want de onderkant van de tafel vormt een magnetisch verticaal bordspel.

Is Dit Ook De Oplossing Voor Ruimtegebrek Bij Jou?

Laat dan hieronder een bericht achter!

Vind je dit leuk? Post dit dan eenvoudig op Facebook of Twitter door de onderstaande knoppen.

 You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}