juli 2

Ontwerp koperen bar voor Golfclub Naarderbos

bar-ontwerp-golfclub-naarderbosVoor het nieuwe clubhuis van Golfclub Naarderbos heeft Interior Issues het restaurant, de shop en de brasserie ontworpen. Het meest in het oog springende element is de grote koperen bar.

 

Belgisch-hardsteen-gecombineerd-met-koper-200x300Omdat het gebouw reeds in aanbouw was, moest gewerkt worden binnen de bepaalde elementen. Dat bracht interessante uitdagingen met zich mee. Zo was nooit in detail over de routing nagedacht. Het personeel moest veel lopen en er was matig overzicht. Ook kruisten teveel looproutes elkaar. Al die punten zijn in het ontwerp volledig geoptimaliseerd.

Koperen blikvanger

Een grote bar leek lastig te realiseren, doordat kolommen in de weg stonden en het leidingwerk al aangelegd was. Daardoor werd de bar naar de zijkant verdreven.

Interior Issues heeft ervoor gezorgd dat het toch mogelijk was om de twaalf meter lange kolos toch centraal in de brasserie te krijgen. Door doordachte wijzigingen in het oorspronkelijke plan kon de bar  op deze centrale locatie geplaatst worden. Recht voor de glasgevel die veel licht in de ruimte doorlaat.

Glanzende bar

Omdat de bar nu voor het licht staat, vormt zich gelijk een nieuwe uitdaging: Hoe concurreer je met zoveel daglicht? Ik heb de rond lopende bar laten uitvoeren in kleine glanzende koperplaatjes, speciaal behandeld tegen verder oxideren. Dit koper wordt aangelicht door led verlichting waardoor de bar prachtig warm opgloeit en enorm in het oog springt.

Werkblad bar

bar-ontwerp-naarderbos-achterkast-200x300Het blad is van gezoet Belgisch hardsteen, dat redelijk eenvoudig in het onderhoud is, maar wel op den duur mooi gaat leven. Het werkgedeelte is door Franke RVS op maat in roestvast staal uitgevoerd en bestaat uit vier identieke werkgebieden.

De achterkast is laag gehouden, zodat het zicht op buiten niet beperkt wordt. Deze bar dient als extra werkruimte en loopt mee in de ronde vorm van de gevel. De fronten zijn zwart, dat mooi contrasteert met de voorbar. Het hardstenen werkblad staat vol met glaswerk, de koffie en de wijnbar.

Bijzondere horecaprojecten

Heb jij ook een bijzonder horecaproject? Neem dan hieronder contact met ons op.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}