juni 29

Slimme indeling

0  comments

Praktische indeling

Vanaf de straat ziet het er uit als een gerenoveerde vooroorlogse tussenwoning. Bij binnenkomst blijkt deze 95m2 grote woning een bijzonder en innovatief interieurontwerp met een slimme -praktische- indeling te hebben! Het huis heeft een open en modern karakter en maakt maximaal gebruik van het oppervlakte. Hierdoor wordt deze 95m2 metende doorzonwoning ruim en licht.

Complete renovatie

Bij aankoop was het huis in slechte staat. Vanuit de kruipruimte kon je de nokpannen zien. Daarmee was ook de weg vrij voor een complete renovatie, waarbij niets op dezelfde plek bleef staan. De keuken is naar voren gebracht, zodat er aan de achterzijde, op het zuidwesten, geleefd wordt. De voormalige keuken is nu tuinkamer.

Slimme interieuroplossingen

Een andere praktische interieuroplossing was het omdraaien van de trap. Daardoor kwam er op de begane grond een toilet in de gang en ontstond er een grote bijzondere kastenwand in de huiskamer.

Dankzij de tuinkamer kwam er een dubbele zithoek. Eén om lekker in de zon een boekje te kunnen lezen, de ander om ’s avonds televisie te kijken of gezellig met vrienden rond de open haard te borrelen. Dankzij de openslaande deuren heb je toch nog een connectie met buiten.

Open ruimte

Ook op de eerste verdieping was ook een grondige verbouwing noodzakelijk. Door de nieuwe positie van de trap midden in het huis kon het aantal vierkante meters loopruimte drastisch worden teruggebracht. Deze ingreep had een enorm ruimtelijk effect: Er ontstond een taps toelopende zichtlijn, gelijk aan die van de kast op de begane grond. Er ontstond een doorkijk van de voorste slaapkamer tot de achterste. Hierdoor lijkt de verdieping een gigantische open ruimte, die zich verdacht eenvoudig door schuifdeuren laat afscheiden in afzonderlijke compartimenten.

Luxe Hammam-stijl badkamer

De badkamer die vergroot kon worden door de overloop beter te organiseren, had een geniale oplossing in zich. Door een T-vormig meubel tegen de achterwand te plaatsen, zijn in één keer zowel de douche als het toilet uit het zicht. Bijzonder is de warme uitstraling van het daglicht dat via een koof over de stalen wanden strijkt.

Slaapkamer

Ook de hoofdslaapkamer oogt ruim door net als de badkamer inventief van de beperkte ruimte en hoogte gebruik te maken. Zo is in het loopgedeelte, met een ingebouwde garderobekast, de ruimte een kleine 30cm hoger dan het gedeelte waar het bed zich bevindt. Zo ontstond er meer stahoogte waar nodig en intimiteit op de plekken waar die hoofdruimte minder noodzakelijk is.
Vaste kastenwand

Dezelfde verdiepingshoge kast en vormentaal komt terug in de logeerkamer aan de achterzijde van het huis. Deze kast bevat een complete washoek met wasmachine, droger en wastafel. Ook is er in deze lichte ruimte plek genoeg voor twee logeerbedden.

Kantoor aan huis

Op de zolder bevindt zich het kantoor. Twee op maat ontworpen bureaus in een extra hoge dakkapel, over bijna de volle breedte kijken uit over Utrecht. Ook valt hier de koof van de badkamer weer op. Deze verschijnt hier als een halfhoge stalen ruimtescheider, waarachter een loungehoek schuilgaat. Als de één nog even aan het werk is, kan de ander zonder dat het stoort lekker tv kijken.

Fotografie: Max SabandarYou may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}