augustus 21

Weg met de witte badkamer

2  comments

mutina

In de perfecte badkamer kom je tot rust. Het is een ruimte in je huis waar je helemaal niets hoeft, alleen ontspannen. Offline, afgesloten van de buitenwereld. Ik hou van badkamers met een natuurlijke uitstraling. Geen klinische ruimte met overal witte tegels, maar een spa in je eigen huis. 

beton cire
Wand met Beton Ciré

Beton in de badkamer

Ik combineer in de badkamer graag stucwerk met tegels, dit geeft een natuurlijk effect. Eén van mijn favoriete materialen voor in de badkamer is Beton Ciré. Dit is een soort stucwerk dat eruit ziet als beton. Het bijzondere van Beton Ciré is dat het bestand is tegen het vocht in de badkamer, omdat het op een speciale manier bewerkt is. Beton Ciré is zelfs geschikt als badkamervloer. Mat beton is veel rustiger in de badkamer dan fel witte tegels. Ik gebruik graag neutrale tinten in combinatie met één kleuraccent, bijvoorbeeld diepblauw.

mutina blauw tex badkamer
Tegels: Mutina

Minder tegels

Het voordeel van stucwerk in de badkamer is dat je veel minder tegels nodig hebt. Hierdoor kan je delen van de badkamer met bijzondere tegels afwerken. Tegels zijn in de badkamer bepalend voor de sfeer, en belangrijker dan bijvoorbeeld de keuze van het bad. Een paar van mijn favorieten zijn de tegels van Winckelmans, de Concrete-serie van het merk Gigacer, en het Italiaanse merk Mutina. Met deze tegels hoef je niet een hele muur te betegelen, je kan ook alleen een accentwand maken of alleen de plekken die nat worden betegelen. En wist je dat er ook tegels zijn die kamerhoog zijn? Bijvoorbeeld tegels van 1×3 meter of 1,2×2,4 meter. Met zulke tegels heb je de natuurlijke uitstraling van steen, en een nog rustiger effect omdat er geen randen tussen zitten. En niet onbelangrijk: minder voegen om schoon te maken!

mutina badkamer
Tegels: Mutina

Sta eens stil bij je spiegel

In bijna elke badkamer hangt een spiegel boven de wastafel. Maar waarom eigenlijk? Doordat de wastafel voor de spiegel hangt kan je net niet dichtbij genoeg komen om je make up aan te brengen, en je tanden poetsen kan net zo goed zonder spiegel. Ik raad in de badkamer vaak aan om één grote spiegel op te hangen, of helemaal geen spiegel. De plek boven de wastafel kan je dan gebruiken om bijzondere tegels te plaatsen, en je badkamer oogt een stuk rustiger zonder spiegel.

vola badkamer
Kraan: Vola

Kranen uit de muur

Ook de keuze van de kranen is heel bepalend voor je badkamer. De kraan is het sieraad van een strak ontworpen badkamer. Mijn favoriete merken zijn Dornbracht en Vola, een Scandinavisch designmerk. Ik werk graag met kranen die rechtstreeks uit de muur komen. Zo’n kraan heeft een luxe uitstraling, maar is ook veel makkelijker schoon te houden. Een kraan uit de muur heeft veel minder randen waar kalkaanslag zich kan verzamelen.

Meer weten? Download gratis het handboek Verbouwen in 4 stappen.You may also like

Tips voor een donker huis lichter te maken

Alles wat je wilt weten over verlichting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Een spiegel hangt boven de wastafel zodat geschoren baardharen kunnen wegspoelen en je je kapsel met water in model kan brengen. Je gezicht kan wassen zonder zeepresten achter te laten, en na het tanden poetsen niet met tandpastaresten op je wang blijft lopen maar die gelijk kan afspoelen. Ik zou niet weeten wat ik zonder moest.

  1. Hoi Ekatarina,

   Met jouw ochtendritueel zou ik inderdaad ook een spiegel boven de wastafel adviseren. Maar dat hoeft niet voor iedere persoon te gelden.
   Bij mij hangt ie bijvoorbeeld een half metertje verderop, zodat ik niet de spetters heb, maar dat ‘ie wel in de buurt is. Ook hebben mensen vaak in plaats van een grote spiegel een klein rond scheer/make-up spiegeltje hangen.

   Sven

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}